daily economicsdaily economicsdaily economicsdaily economicsdaily economics
Σχετικά με εμάς

ΑξιοπιστίαH

Βασικός άξονας και φιλοσοφία των Οικονομικών της Καθημερινότητας είναι η αντικειμενικότητα. Ο πλουραλισμός και η επιστημονική τεκμηρίωση, εκεί όπου καμία αοριστολογία ή πολιτική συμπάθεια δεν έχουν χώρο, αποτελούν για εμάς απαραβίαστους όρους.

Στόχος της ιστοσελίδας μας δεν είναι παίρνει θέση για όσα γίνονται στη χώρα, στην οικονομική και πολιτική ζωή της, ούτε να διαμορφώσει γνώμη στους αναγνώστες της και να τους καθοδηγήσει. Στόχος της είναι να προσφέρει στους Έλληνες τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να είναι σε θέση να διαμορφώσουν μόνοι τους τη δική τους προσωπική γνώμη. Πρώτο και πιο βασικό από τα εργαλεία αυτά, δεν είναι άλλο από την κατανόηση της σημασίας των οικονομικών όρων κάθε οικονομικής είδησης.

Έτσι τα κείμενά μας περιλαμβάνουν αυστηρά, μόνο όσα η Οικονομική Επιστήμη προστάζει. Αφήνοντας στο περιθώριο οποιαδήποτε συνομωσιολογία, κινδυνολογία και λαϊκισμό, στα κείμενά μας θα βρείτε μόνο πληροφορίες που έχουν αντληθεί από επίσημες και αξιόπιστες πηγές όπως επιστημονικά συγγράμματα, έγκριτα οικονομικά λεξικά και αναγνωρισμένου κύρους ιστοσελίδες.

Βιβλιογραφία

Κάθε παράγραφος, πρόταση και πληροφορία που θα διαβάσετε διαθέτει παραπομπή στην αντίστοιχη βιβλιογραφική πηγή. Η παραπομπή αυτή εμφανίζεται ως ένα νούμερο με μορφή εκθέτη ( 1 ή 2 κλπ), το οποίο υποδηλώνει την προέλευση της πληροφορίας από την πηγή εκείνη που, από τη λίστα με τη βιβλιογραφία στο τέλος κάθε κειμένου, φέρει τον ίδιο αριθμό. Έτσι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτή για να διαπιστώστε και μόνοι σας το κύρος της, αλλά και να αναζητήσετε τυχόν περισσότερες πληροφορίες.

Βέβαια, στις παραπομπές αυτές συμπεριλαμβάνονται συχνά διευθύνσεις Ιστού, οι οποίες αλλάζουν συνεχώς στο διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον του Διαδικτύου. Έτσι αν μια διεύθυνση δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να κάνετε έρευνα με τις λέξεις κλειδιά σε κάποια μηχανή αναζήτησης, γιατί οι πληροφορίες συχνά εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες αλλά βρίσκονται σε άλλη σελίδα.

Αξιολόγηση

aksiologisi3Επίσης, στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσής της δουλειάς μας, σε κάθε σημείο της ιστοσελίδας μας θα βρείτε πεδία αξιολόγησής και επικοινωνίας για υποβολή σχολίων. Μέσα από αυτά μπορείτε να μας πείτε τη γνώμη σας για το πόσο κατανοητά είναι πράγματι τα κείμενά μας, να μας κάνετε προτάσεις για αλλαγές και προσθήκες και γενικότερα να μας προσφέρετε μία χρήσιμη ανατροφοδότηση που θα μας βοηθήσει στο να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι και να σας προσφέρουμε αδιάλειπτα την υψηλότερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών.

 

Δείτε τι είπαν για εμάς

Τέλος, μπορείτε ακριβώς από κάτω να δείτε όσα για εμάς, το έργο και την πορεία μας, έχουν γραφτεί από άλλες δημοσιογραφικές πηγές, όπως η εφημερίδα Έθνος, η οποία το Νοέμβριο του 2016 με αφορμή τη διάκριση μας στο Social Impact Award 2016 έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στα Οικονομικά της Καθημερινότητας, αλλά και να διαβάσετε το άρθρο με τίτλο «Κραχ του ’99: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι» το οποίο βασισμένο σε δικά μας κείμενα, και συγκεκριμένα την επεξήγηση του όρου «Κραχ», δημοσιεύτηκε με μεγάλη μας χαρά από την εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

 

 

 UOM logo

Τέσσερις φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δημιούργησαν ιστοσελίδα, για να κάνουν τα οικονομικά κατανοητά σε όλους

 

logo ethnos2

Επιχειρηματικές ιδέες με κέρδη για την κοινωνία

  

Greece ERT2

Ιστοσελίδα με απλά οικονομικά από 4 φοιτητές του ΠΑΜΑΚ

 

 APE MPE012

 «Τα οικονομικά της καθημερινότητας» οδηγός για την παρακολούθηση δελτίων ειδήσεων από τον μέσο πολίτη 

 

NAFT LOGO 

Κραχ του ’99: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι

 

 

Εφημερίδα Μακεδονία

 

efimerida makedonia 2

skai2
  
Οικονομικά της Καθημερινότητας - Εκπομπή «ΤΩΡΑ»

 

   

Tv100 

Χρήσιμοι "Οδηγοί" για την οικονομία στην Ελλάδα της κρίσης