daily economicsdaily economicsdaily economicsdaily economicsdaily economics
Σχετικά με εμάς

ΈργοH

Τα Οικονομικά της Καθημερινότητας είναι η πρώτη ιστοσελίδα επεξήγησης οικονομικών όρων που φτιάχτηκε ποτέ για το μέσο πολίτη. Για όσα δηλαδή όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε, δοσμένα με τρόπο όμως που κανείς μας δε φανταζόταν.

Σε αντίθεση με οτιδήποτε υπάρχον, όπου συνήθως τόσο οι όροι που επεξηγούνται όσο και ο τρόπος ερμηνείας τους είναι σχεδιασμένα για οικονομολόγους, επενδυτές και επιχειρηματίες, η καινούρια αυτή ιστοσελίδα επικεντρώνεται αποκλειστικά μόνο σε όσα ο μέσος πολίτης χρειάζεται να γνωρίζει, δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον γνώσης και καταρρίπτει το μύθο πως «τα Οικονομικά είναι δύσκολα».

Ομάδα

Η ομάδα μας αποτελείται από φοιτητές και αποφοίτους Οικονομικών σχολών, ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων. Καθημερινά εδώ και αρκετούς μήνες εργαζόμαστε με μεράκι και επαγγελματισμό για να προσφέρουμε σε όλους εσάς, τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, μια σειρά πολύ χρήσιμων γνώσεων και ένα σύνολο υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. 

Χρήστος Πολίτης Αμαλία Καραχάλιου Δωρόθεος Νικολαϊδης Σταύρος Ροδίφτσης

 

Ιστορία

Με την απόφασή μας να δημιουργήσουμε τα Οικονομικά της Καθημερινότητας, αρχικά μελετήσαμε την οικονομική ειδησεογραφία των τελευταίων μηνών και δημιουργήσαμε μία λίστα 150 οικονομικών όρων οι οποίοι χρησιμοποιούνται συχνότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι αυτοί οι οικονομικοί όροι που φτάνουν στα αυτιά μας καθημερινά και άρα θα πρέπει οπωσδήποτε να τους κατανοούμε.

Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε μία επισταμένη έρευνα και πολλαπλές δοκιμασίες γύρω από τον τρόπο με τον οποίο σύνθετες έννοιες θα πρέπει να εξηγηθούν, έτσι ώστε να γίνουν κατανοητές από ανθρώπους χωρίς καμία ειδική γνώση. Με τον τρόπο αυτό διαμορφώσαμε μία νέα μεθοδολογία συγγραφής και σταδιακά αρχίσαμε να αναδιατυπώνουμε τους ορισμούς βασικών οικονομικών εννοιών με ένα νέο, καινοτόμο και πιο κατανοητό τρόπο.

Τέλος, με όχημα το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που επιδιώκει το όλο εγχείρημά μας να έχει, τα Οικονομικά της Καθημερινότητας διακρίθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 στον διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Social Impact Award. Εκεί, μέσα από ανταγωνισμό άλλων 44 επιχειρηματικών ιδεών, η προσπάθειά μας ξεχώρισε και επιβραβεύτηκε με χρηματοδότηση, μέσω της οποία έγινε και η συγκεκριμένη ιστοσελίδα πραγματικότητα.

Υπηρεσίες

Σήμερα, στα Οικονομικά της Καθημερινότητας μπορείτε να βρείτε ήδη διαθέσιμη την επεξήγηση 19 πολύ σημαντικών και συχνά χρησιμοποιούμενων οικονομικών όρων. Για το μέλλον, πάντα προσηλωμένοι στην κατά το δυνατόν πιο κατανοητή διατύπωση και αντικειμενικότητά τους, υποσχόμαστε ο αριθμός τους να πολλαπλασιαστεί.

Ωστόσο, μετά την κατανόηση ενός οικονομικού όρου, ως φυσικό επακόλουθο υπάρχουν πάντα κι άλλα πράγματα που θέλουμε ή αξίζει να γνωρίζουμε καθώς και απορίες που πρέπει να μας λυθούν. Για το λόγο αυτό, μαζί με την επεξήγηση κάθε όρου, θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και ένα σύνολο ερωτήσεων-απαντήσεων, όπως και άλλων σχετικών ιστορικών πληροφοριών.

Τέλος, μία μεγάλη γκάμα δικών μας προτάσεων για βιβλία, άρθρα, ταινίες και ντοκιμαντέρ τα οποία σχετίζονται με κάθε οικονομικό όρο σας περιμένει να την εξερευνήσετε, προσφέροντάς σας μια ευκαιρία για την περεταίρω εμβάθυνση των γνώσεών σας, παράλληλα με ψυχαγωγία.