daily economicsdaily economicsdaily economicsdaily economicsdaily economics
Σχετικά με εμάς

Γίνετε μέλος της ομάδαςH

Τα «Οικονομικά της Καθημερινότητας» προκηρύσσουν μία θέση δίμηνης πρακτικής άσκησης. Αφορά φοιτητές και φοιτήτριες από τα Τμήματα «Οικονομικών Επιστημών» και «Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής», η αμοιβή είναι 300€ το μήνα και το χρονικό διάστημα της πρακτικής άσκησης είναι από 8 Μαΐου μέχρι 7 Ιουλίου 2017. Η προκήρυξη αφορά αποκλειστικά φοιτητές που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη καθώς εκεί βρίσκεται και η έδρα της ιστοσελίδας. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων είναι μέχρι την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και στη συνέχεια του παρόντος εγγράφου θα βρείτε πολλές τις χρήσιμες σχετικές πληροφορίες.

 

Τμήμα φοίτησης Αριθμός θέσεων Διάστημα άσκησης Αντικείμενο πρακτικής άσκησης Επιθυμητά προσόντα
ΟΕ/ΛΧ 1 08/05/2017 - 07/07/2017 Συγγραφή της επεξήγησης της σημασίας οικονομικών όρων με λόγια απλά και κατανοητά

• Γνήσιο ενδιαφέρον για τους κοινωνικούς στόχους της ιστοσελίδας

• Σχετική άνεση στο γραπτό λόγο

  

Αντικείμενο πρακτικής άσκησης

Σε αντίθεση με σχεδόν όλες τις άλλες θέσεις πρακτικής άσκησης που κατά καιρούς προκηρύσσονται και οι οποίες αναζητούν φοιτητές/τριες για τη διεκπεραίωση μόνο μερικών διαδικαστικών και γενικότερα απλών εργασιών, τα «Οικονομικά της Καθημερινότητας» προσφέρουν άσκηση στον τομέα της κυρίως δραστηριότητάς τους, που είναι η συγγραφή επεξήγησης της σημασίας οικονομικών όρων με λόγια απλά και κατανοητά.

Οι όροι που θα κληθεί να επεξηγήσει ο φοιτητής/τρια που θα επιλεγεί, θα συναποφασιστούν με βάση τα προσωπικά του/της ενδιαφέροντα και κλίσεις. Η επιλογή θα γίνει από μία λίστα 150 οικονομικών όρων που χρησιμοποιούνται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η θεματολογία τους κυμαίνεται από τη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά, μέχρι την Πολιτική Οικονομία και τα Διεθνή και Δημόσια Οικονομικά.

Γνώσεις που θα αποκτηθούν

Ο φοιτητής/τριαπου θα επιλεγεί, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ιστοσελίδας μας, θα περάσει πρώτα από σχετική εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, θα γνωρίσει τη λογική βάσει της οποίας ένας ορισμός πρέπει να διατυπωθεί προκειμένου να γίνει κατανοητός από ανθρώπους χωρίς ειδικές γνώσεις στα Οικονομικά και θα εξασκηθεί επάνω στη μεθοδολογία συγγραφής την οποία, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και πειραματισμούς, η ομάδα μας διαμόρφωσε.

Στο τέλος της δίμηνης πρακτικής άσκησης ο φοιτητής/τρια:

  • θα έχει αποκτήσει την ικανότητα να εξηγεί έννοιες και ορισμούς με απλά λόγια
  • θα έχει βελτιώσει κατά πολύ την ικανότητά του να γράφει άρθρα και γενικά να μπορεί να εκφράσει με σαφήνεια τις σκέψεις του γραπτώς
  • θα έχει εξοικειωθεί με τον επιστημονικό τρόπο συγγραφής κειμένων ο οποίος απαιτεί πλήρη βιβλιογραφική τεκμηρίωση
  • θα έχει αποκομίσει ένα σημαντικό σύνολο γνώσεων πάνω στον τομέα των οικονομικών που τον ενδιαφέρει
  • θα έχει γνωρίσει όλες τις εσωτερικές λειτουργίες και το επιχειρηματικό μοντέλο μιας μικρής επιχείρησης-ιστοσελίδας
  • και τέλος, εφόσον το επιθυμεί, θα έχει γνωρίσει πως λειτουργεί και το τεχνολογικό τμήμα μιας ιστοσελίδας, και συγκεκριμένα: 

– το διαχειριστικό τμήμα του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου «Joomla!» 

– και όλες τις συχνά χρησιμοποιούμενες τεχνικές βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης «SEO».

Επιθυμητά προσόντα υποψηφίου

Οι στόχοι της ιστοσελίδας μας είναι κατά κύριο λόγο κοινωνικοί και γι’ αυτό, το πρώτο και πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που επιθυμούμε να διαθέτει ένα άτομο προκειμένου να γίνει μέλος της ομάδας μας, είναι να έχει τις ίδιες ανησυχίες και όνειρά με εμάς (δείτε περισσότερα στην ενότητα «Σχετικά με εμάς»).

Το δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει ο/η ενδιαφερόμενος/η είναι να έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα κι άλλες γραπτές εργασίες στα πλαίσια είτε των Πανεπιστημιακών σπουδών του είτε άλλων δραστηριοτήτων του, ώστε να διαθέτει ήδη μια σχετική άνεση στο γραπτό λόγο.

Για την υποβολή αίτησης για την παρούσα θέση πρακτικής άσκησης, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/τριες καλούνται να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.:

  • ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  • ένα κείμενο έως 150 λέξεις στο οποίο να περιγράφουν τα κίνητρά τους για εργασία στα «Οικονομικά της Καθημερινότητας» στη συγκεκριμένη θέση πρακτικής άσκησης
  • δείγμα από δύο εργασίες ή δημοσιεύσεις τους από τις οποίες η μία τουλάχιστον να είναι ατομική

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι ενδέχεται να κληθούν στην έδρα της ιστοσελίδας μας για συνέντευξη.