daily economicsdaily economicsdaily economicsdaily economicsdaily economics

Δοκιμή γνώσεων

δοκιμή γνώσεων

«Αν μου πεις κάτι, θα το ξεχάσω. Αν μου το διδάξεις, θα το θυμάμαι. Αν με αφήσεις να ασχοληθώ μαζί του, τότε θα το μάθω» (Benjamin Franklin). Μέσα από τη «Δοκιμή γνώσεων» εμπλακείτε στο χώρο των Οικονομικών, μετρήστε τις γνώσεις σας και αναζητείστε τα όρια του εαυτού σας, μα πάνω απ’ όλα, μάθετε!

Τα Οικονομικά της Καθημερινότητας δημιούργησαν για εσάς μια νέα ενότητα στην ιστοσελίδα τους και μία νέα ευκαιρία γνώσης. Δέκα ερωτήσεις σχετικά με τη σημασία κάθε οικονομικού όρου ή και με άλλα ενδιαφέροντα και χρήσιμα ζητήματα σχετικά με τον κάθε όρο, σας περιμένουν να τις απαντήσετε.

Πού βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ); Πώς μια Κεντρική Τράπεζα μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητά μας; Ποιός είναι, σύμφωνα με το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ο κυριότερος στόχος του και ποιό είναι στη χώρας μας το αρμόδιο όργανο για την πραγματοποίηση ανακεφαλαιοποιήσεων με χρήματα του ελληνικού δημοσίου;

Διαβάστε την επεξήγηση κάθε όρου από την ενότητα «Οικονομικοί όροι», αναζητείστε σχετικές πληροφορίες στην ενότητα «Απορίες» και τελικά, δοκιμάστε τις γνώσεις σας εδώ! Είμαστε σίγουροι πως, πολύ σύντομα, θα ανακαλύψετε ότι τα Οικονομικά δεν είναι καθόλου δύσκολα.