daily economicsdaily economicsdaily economicsdaily economicsdaily economics

Προτάσεις

βιβλίοάρθραταινίεςντοκιμαντέρ

«Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να δούμε την αλήθεια» (Πάμπλο Πικάσο). Ταινίες και ντοκιμαντέρ αλλά και βιβλία και άρθρα, προτάσεις δηλαδή για όσα έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την κοινωνία μας ή τουλάχιστον τη δική μας στάση απέναντί της.  

Η καλή κατανόηση της σημασίας ενός οικονομικού όρου είναι κάτι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό είναι  το πρώτο που καλούμε τους αναγνώστες μας να αποκτήσουν. Έπειτα όμως από αυτό και στα πλαίσια της προσωπικής αναζήτησης της γνώσης από τον καθένα μας, θεωρούμε πως υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που συγκεντρώνουν ενδιαφέρον.

Ένα βιβλίο μπορεί να προσφέρει εμβάθυνση σε κάποιο αντικείμενο, ένα άρθρο συγκεκριμένη πληροφόρηση και γνώμη, μια ταινία το παράθυρο σε έναν άλλο κόσμο και το ντοκιμαντέρ, την απαραίτητη προσγείωση στην πραγματικότητα.

Έτσι, στο σημείο αυτό, τα «Οικονομικά της Καθημερινότητας» δημιούργησαν και παραθέτουν για εσάς μία λίστα με αξιόλογα έργα που σας προτείνουν να δείτε ή να διαβάσετε. Μάλιστα, με στόχο την ευκολότερη εύρεση του έργου που σας ενδιαφέρει, διατίθενται τέσσερις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πραγματοποιήσετε την αναζήτησή σας.

 

Βιβλία

Οι χειρότερες αποφάσεις τις ιστορίας και οι άνθρωποι που τις πήρανΟι χειρότερες αποφάσεις τις ιστορίας και οι άνθρωποι που τις πήραν

Εδώ αναζητείστε άρθρα, περιηγηθείτε στις διάφορες θεματολογίες και διαβάστε τελικά χρήσιμες πληροφορίες και γνώμες αξιόλογων ανθρώπων.

Δείτε περισσότερα

Ντοκιμαντέρ

Στα ίχνη της ΤρόικαΣτα ίχνη της Τρόικα

Εδώ αναζητείστε ντοκιμαντέρ, διαβάστε λίγα λόγια για το περιεχόμενο τους, συμβουλευτείτε την κριτική που τα συνοδεύει και βρείτε τελικά εκείνο που οι προβληματισμοί σας απαιτούν να δείτε.

Δείτε περισσότερα

Άρθρα

Τα «κόκκινα δάνεια» η σημαντικότερη πρόκληση για το τραπεζικό σύστημα - Ποιοί κλάδοι έχουν τα «πρωτεία»Τα «κόκκινα δάνεια» η σημαντικότερη πρόκληση για το τραπεζικό σύστημα - Ποιοί κλάδοι έχουν τα «πρωτεία»

Εδώ αναζητείστε βιβλία, διαβάστε λίγα λόγια για το περιεχόμενο τους, συμβουλευτείτε την κριτική που τα συνοδεύει και βρείτε τελικά αυτό που σας ταιριάζει να διαβάσετε.

Δείτε περισσότερα

Ταινίες

Ο δρόμος του χρήματοςΟ δρόμος του χρήματος

Εδώ αναζητείστε ταινίες, διαβάστε λίγα λόγια για το περιεχόμενο τους, συμβουλευτείτε την κριτική που τις συνοδεύει και βρείτε τελικά εκείνη που η διάθεσή σας ζητάει να δείτε.

Δείτε περισσότερα